Ce inseamna fotografia?

O sa incep aceasta descriere prin a spune ce insemna fotografia pentru mine.
Este un moment de liniste in care incerc sa prind ceea ce mi se arata de fapt. Este un omagiu, ea imi ofera o stare de bine si ma desparte de toate momentele pe care, nu as vrea sa le pastrez. Ea ma desparte de momentele dificile si ma face sa-mi fie dor de o alta realitate (fotografia este o alta realitate intrucat reorganizeaza spatiul, il face posibil, il face credibil in fata celorlalti).
Fotografia este o arta care surprinde un moment si-i permite acestuia sa ramana la fel, nealterat, neatins. Pietrifica si glorifica in acelasi timp o situatie, o zi, o secunda.
Ca fotograf, ceea ce pot sa ofer nu este numai experienta de a capta o imagine, ci de a reda acel moment, exact asa cum se arata el. Plin de bucurie, de stare de bine., cu oameni frumosi, la inceput de drum. Un drum abia atunci pornit impreuna. Fotografia are capacitatea de a tine pe loc un moment, de a-l face magic. Nunta este, fireste un pas care se vrea a fi unic, tocmai de aceea fotografia trebuie sa fie si ea la inaltime. Activitatea mea nu se rezuma doar la surpinderea unor momente …ea este inspiratie. Imaginati-va momentul in care “ea” da din greseala peste fotografiile nuntii…. Le priveste cu nostalgie, cu bucurie, poate cu dor…. Momentul rasfoirii acestor imagini reda bucuria mirilor care se privesc pentru inca o secunda ….altfel. Este o stare inexplicabila declansata doar de o singura clipire peste acele imagini.
Fotografia pe de o parte, releva realitatea acelor momente dar, pe de alta parte, declanseaza visul intrucat cei care privesc catre ea, traiesc parca inca o data acele momente unice. Daca as spune ce insemana fotografia pentru miri acum, cred ca m-as referi la o anumita posibilitate de a retrai acea zi, in fiecare zi. Fara a ma repeta, as spune sincer ca ea ar putea declansa zambete, nostalgie, liniste.
Inchei prin a spune ca imi doresc sa impartasesc aceste lucruri…In primul rand pasiunea mea pentru aceasta arta si in al doilea rand, bucuria pe care as putea-o reda mirilor prin intermediul ei. Daca aceste doua lucruri pot fi posibile in cadrul unui eveniment atat de dorit si de asteptat (pentru miri), eu ….tot ce trebuie sa fac este sa vin impreuna cu aparatul de fotografiat si sa-l las sa-mi raspunda propriilor mele intrebari. Anume: ce cadru este mai interesant, ce imagine este autentica, cum pot surprinde bucuria proaspetilor insuratei.